В лагера на „Златисто-зелените“ се отделя голямо внимание на всеки детайл в името на голямата си цел
Благодарение на партньорството между Бразилската волейболна конфедерация (CBV) и френския регион Мозел, представителният мъжки отбор довършва подготовката си за Олимпийските игри във Франция, предава ivolleymagazine.it.
Въпреки че ги дели цял океан разстояние, Бразилия ги следва навсякъде: по инициатива на CBV, бразилски готвач е отговорен за включването на ястия като боб, фарофа и пан де кесо в местното меню, което волейболистите на „Селесао“ консумират там.
„Това събиране е важен етап от последната част от подготовката на „Селесао“ за игрите. Добрата тренировка, почивката и преди всичко – условията на хранене, са много важни фактори за един спортист. Ето защо наехме професионалист, така че менюто да е близко до това, с което са свикнали състезателите: всеки детайл прави разликата в преследването на медал“, обяснява Хорхе Бичара, технически директор на CBV, присъстващ в Ла Мозел с тима, воден от легендарния Бернардиньо.
„Основната молба беше да не останем без боб и фарофа, да дадем енергия на всички. Ще имаме също пан де кесо (хляб със сирене, бел.ред.), гювеч, сушено месо ескондидиньо и строганов“, казва Виви, както е известна готвачката на „Парана“ Вивиан Агуера. Тя живее в Париж вече от осем години.